FAQ

Frequently Asked Questions
Dit zijn de meest gestelde vragen met betrekking tot bouwwerkzaamheden.

 
Heb ik een vergunning nodig voor een aanbouw?

In vele gevallen heeft u een vergunning nodig voor een aanbouw of uitbouw. Dit is na te gaan op omgevingsvergunning check . Echter wordt er in veel gevallen, na invullen van de vragen, vermeld dat er voor een aanbouw of uitbouw van max. 2,5 meter, geen vergunning nodig is. U kunt hier niet altijd vanuit gaan, omdat elke gemeente een ander beleid, bestemmingsplan, bouwverordening, welstandsniveau hanteert. Wanneer u twijfelt of u een vergunning nodig heeft voor uw aanbouw/uitbouw, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen, om een helder beeld te krijgen voor de door u gewenste aanbouw/ uitbouw.

Kosten aanbouw/ uitbouw vergunning?

Gemeentelijke kosten:
Belangrijk hierbij is om te weten dat de gemeente ca. 2% van de bouwkosten (excl. BTW) rekent aan leges kosten. Voorbeeld: De aanbouw/ uitbouw kost €20.000, dan zijn de leges kosten van de gemeente ca. €400,- . De leges kosten verschillen wel per gemeente, dus neem altijd even een kijkje op de gemeentelijke website om te kijken met welk percentage uw gemeente werkt.

Vergunning tekenen/ berekenen en aanvrager/ begeleiden kosten:
De kosten die wij rekenen voor het ontwerpen, tekenen, constructieberekening, aanvragen, indienen en begeleiden van de vergunning zijn vanaf ca. €750,- excl. BTW

Kan Boosterbouw het project management doen?

Ja Boosterbouw begeleidt elke project van A tot Z.

Hoelang voor de start van de bouw moet ik met de voorbereidingen beginnen?

De voorbereidingstijd voor een verbouwing hangt sterk af van het type verbouwing. Voor een dakopbouw adviseren wij bijvoorbeeld om een half jaar voor de uitvoering met de tekenwerkzaamheden te beginnen. Bij een vergunningplichtige aanbouw is dat hetzelfde, terwijl bij een vergunningvrije aanbouw een voorbereidingstijd van 3 maanden voldoende is. Indien boosterbouw het werk uit gaat voeren, kan de voorbereidingstijd zelfs nog korter zijn.

Hoelang duurt het om tekeningen voor een verbouwing te maken?

Deze vraag is afhankelijk van de complexiteit van de verbouwing. In de regel hanteren wij een periode van 2-3 weken vanaf opdrachtverlening om de tekeningen voor de omgevingsvergunning van een woonhuis gereed te maken. Uitgangspunt hierbij is dat de opdrachtgever weet wat hij/zij wil en dat er dus snel geschakeld kan worden. Indien u nog niet precies weet wat u wilt, dan kunt u hier een paar weken bij optellen. Wij maken in dat geval namelijk eerst conceptmatige tekeningen, waarmee u vervolgens uw ideeën vorm kunt geven.

Wat gaat mijn verbouwing kosten?

Voor de bouwkosten van een verbouwing is het heel lastig om standaard m2-prijzen te noemen. De kosten zijn sterk afhankelijk van de aard van uw verbouwing. Bij Boosterbouw hebben veel ervaring met een groot aantal typen verbouwingen. Toch adviseren wij altijd om voorafgaand aan de verbouwing een kostenraming te laten maken. Met een kostenraming op zak weet u wat u ongeveer kunt verwachten tijdens de aanbesteding. Ook kunt u vroegtijdig bijsturen in het ontwerpproces.

Hoe kan ik een bestemmingsplan inzien?

Tegenwoordig zijn veel bestemmingsplannen online in te zien via de website van de gemeente en/of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Indien u het bestemmingsplan hier niet kan vinden, dan kunt u het beste contact opnemen met uw gemeente.

Luxe Verbouwingen

Van plan om te gaan verbouwen of een nieuwbouw project aan te gaan? Boosterbouw helpt u door het hele bouwproces en wij beantwoorden alle vragen.